ضد آفتابها(Sunscreen Cream) ، از جمله محصولات مراقبتی پوست هستند که در انواع مختلف کرم، لوسیون، اسپری و ژل در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرند. فرم بسیار رایج این محصول، کرم ضد آفتاب است که نقش بسیار مهمی در محفاظت از پوست در برابر اثرات مخرب نور خورشید به ویژه تابش فرابنفش (UVR) دارد.
کرمهای ضد آفتاب با فرمولاسیونهای متنوعی تولید و عرضه میشوند و چنانچه از کیفیت بالایی برخوردار باشند، میتوانند به عنوان یک محصول محافظی قوی پوست در تمام طول موجهای فرابنفش استفاده شوند.
گروه تحقیقاتی شرکت رایان شیمی شریف با کمک متخصصین باتجربه، با افتخار آماده است تا انواع فرمولاسیون پیشرفته و تخصصی محصولات پوستی، از جمله فرمولاسیون کرم ضد آفتاب را با کیفیت عالی، به شما ارائه دهد.
برای دریافت فرمولاسیون کرم ضد آفتاب با فرمولچی در ارتباط باشید.
تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴
تلفن پشتیبانی:
اثرات مخرب فرابنفش روی پوست چیست؟
به طور کلی، امواج فرابنفش که به عنوان اصلیترین عامل تخریب و آسیب پوست شناخته میشوند، بر اساس محدوده طول موج به سه دسته طبقهبندی میشوند.
- UVC:محدوده طول موج 270 تا 290 nm است که این امواج توسط لایه اوزون جذب شده و به زمین نمیرسند.
- UVB:محدوده طول موج 290 تا 320 nm است که اثراتی همچون اریتما (قرمزی پوست) و آفتابسوختگی شدید ایجاد میکند.
- UVA:محدوده طول موج 320 تا 400 nm است که عامل پیری زودرس، تیرگی، لک، چینوچروک و حتی افتادگی پوست میباشد. از آنجایی که تابش در این محدوده بر روی پوست اثرات آشکار قرمزی ایجاد نمیکند در صورت عدم محافظت از پوست به طور خاموش و بهمرور میتواند باعث جهشهای ژنتیکی و درنتیجه ابتلا به سرطانهای پوستی شود.
عمدتاً میزان آسیب پوستی ناشی از تابش فرابنفش، بهشدت تابش نور خورشید با توجه به تغییرات فصلی، مدت زمان قرار گرفتن در معرض تشعشعات، موقعیت جغرافیایی و عوامل دیگری از جمله سن، رنگ پوست، وضعیت ایمنی و عوامل رفتاری بستگی دارد.
انواع اصلی کرمهای ضد آفتاب کدامند؟
کرم ضد آفتاب با توجه به مواد اصلی استفاده شده در آن و مکانیسم عملش به سه دسته تقسیم میشوند:
- کرمهای ضد آفتاب شیمیایی (آلی):
فیلترهای آلی استفاده شده در این دسته از محصولات، با جذب تشعشعات فرابنفش با انرژی بالا و آزادسازی بخشی از آن به صورت گرما، از پوست در برابر امواج آسیبرسان نور خورشید محافظت میکنند. معمولاً 2 تا 6 مورد از ترکیبات شیمیایی نظیر پارا آمینو بنزوئیک اسید، اٌکسی بنزون، اُکتیسالات، سینامات، اُکتوکریلین و هوموسالات در این ضد آفتابها استفاده میشوند.
این دسته از کرمهای ضد آفتاب، از ویژگیهای زیبایی و جذابیت بیشتری بر روی پوست برخوردارند و عموماً افراد زیادی از آنها استفاده میکنند؛ اما در عوض ممکن است بیشتر آلرژیک بوده و پوست صورت را تحریک کنند. لازم به ذکر است که این کرمها، معمولاً 15 الی 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض تابش خورشید باید استفاده شوند تا مواد آن با جذب در پوست فعال شوند.
- کرمهای ضد آفتاب فیزیکی (معدنی):
فیلترهای معدنی موجود در این کرمها، همچون دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی از طریق انعکاس و پراکندن اشعه فرابنفش عمل میکنند. این کرمهای فیزیکی قوی معمولاً آلرژیک نیستند، بافتی سبک دارند و بلافاصله بعد از استفاده، با ایجاد یک لایه سفید بر روی پوست تأثیر محافظتی خود را میگذارند. از طرفی ممکن است در اثر تعریق یا تماس پوست با لباس پاک شده و یا بعد از مدتی به صورت رگههای سفید روی پوست ظاهر شوند که خوشایند نیست.
به همین دلیل افراد خاصی، نظیر اسکی بازان که در معرض نور مستقیم و شدید آفتاب هستند و یا زنان باردار و کودکان که پوست حساس و آسیبپذیری دارند، از این محصول استفاده میکنند.
- کرمهای ضد آفتاب ترکیبی:
فیلترهای موجود در این ضد آفتابها، ترکیبی از مواد معدنی و آلی هستند. این کرمها، بسیاری از معایب کرمهای ضد آفتاب دیگر را ندارند و از پوست در محدودهی وسیعی از تابش فرابنفش، (UVA) و (UVB) محافظت میکنند. بنابراین کرمهای ضد آفتاب این گروه، مورد استقبال مصرفکنندگان بیشتری قرار گرفتهاند.
تیم حرفهای فرمولچی توانسته است از مسیر تحقیق و توسعه، فرمولاسیون کرم ضد آفتاب ترکیبی با کیفیت بسیار بالا، متناسب با نیاز مصرفکننده و رویکرد بازار تهیه و عرضه کند.
برای دریافت فرمولاسیون کرم ضد آفتاب با ما در ارتباط باشید.
تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴
تلفن پشتیبانی:
SPF چیست؟
SPF فاکتور حفاظت پوست در برابر آفتاب و در واقع ضریبی است که مدت زمان لازم برای ایجاد آفتاب سوختگی پوست در اثر تابش فرابنفش را مشخص میکند. برای مثال، اگر پوست صورت در مدت 10 دقیقه در معرض تابش نور خورشید دچار آفتاب سوختگی شود، چنانچه فرد از کرم ضد آفتابی با 30 SPF استفاده کند، این مدت زمان 30 برابر یعنی حدود 5 ساعت میگردد تا همان شخص با همان شدت تابش فرابنفش دچار همان مقدار آفتاب سوختگی گردد.
کسانی که به طور ژنتیکی پوستهای حساس و مستعد آسیب دارند بهتر است از کرمهای ضد آفتاب با SPF بالاتر استفاده کنند. اگرچه میزان تفاوت درصد حفاظت از پوست برای ضد آفتابهای با SPF مختلف ناچیز به نظر میرسد، ولی همین مقدار نقش بسزایی در محافظت از پوست در برابر اثرات زیانبار تابش UVB دارد. برای مثال، اگر کرم ضد آفتاب با 15 SPF، پوست را از حدود 93 درصد تشعشعات UVB محافظت کند، این مقدار برای 30 SPF حدود 97 درصد و برای 50 SPF حدود 98 درصد میباشد.
برای فرمولاسیون کرم ضد آفتاب نمونه مورد نظر، میتوان SPF را با روش تجزیه و تحلیل اسپکتروفوتومتری و یا به کمک منابع دادههای تحقیقاتی به دست آورد.
آیا SPF معیاری برای محافظت پوست در برابر تابش UVB است؟
در واقع SPF اندازهگیری ناقصی است که معیاری از میزان آسیب پوستی ناشی از UVA را که به صورت قرمزی و آفتاب سوختگی نیست، به دست نمیدهد. با همین توضیح، خرید کرمهای با SPF بالاتر از 50 توصیه نمیگرد. چرا که مصرف کننده با تصور اینکه این ضد آفتابها مدت زمان بیشتری از پوست آنها در برابر تابش آفتاب محافظت میکنند، ممکن است زمان بیشتری پوست خود را در معرض نور خورشید قرار دهند و بدین ترتیب با جذب اشعه UVA بیشتر آسیبهای پوستی شدیدتری را متحمل شوند. بنابراین، بهتر است کرمهای ضد آفتاب با هر میزان SPF هر 2 تا 3 ساعت تجدید شوند.
ترکیبات آلی و معدنی در کرم ضد آفتاب
فرمولاسیون کرم ضد آفتاب باید بهگونهای باشد که متناسب با حلالیت فیلترهای فرابنفش استفاده شده و یا نوع محصول مورد نظر ارائه شود. اگر فیلترهای UV محلول در روغن هستند، باید در مقدار مناسب لیپید سازگار بهطور همگن پراکنده شوند و اگر محلول در آب باشند، حتماً در مقدار مناسب آب به طور یکنواخت پخش شوند.
فیلترهای UV باید در یک پایه مناسب و ایدهآل، خیلی خوب حل شده و به صورت کاملاً یکنواخت در آن پخش شوند. از این رو بهتر است در فرمولاسیون کرم ضد آفتاب، علاوه بر فیلترهای آلی و معدنی مناسب، از مواد پایه سازگار با آنها به شرح زیر استفاده شود.
- عوامل تثبیت کننده:برای اطمینان از پایداری فیلترهای فرابنفش و بهمنظور جلوگیری از تخریب یا تبلور آنها میتوان به فرمولاسیون کرم ضد آفتاب، عوامل کیلیت یا عوامل تثبیتکننده در مقابل نور اضافه کرد. به عنوان مثال برای این دسته ستواستئاریل الکل، گلوتارآلدئید، دی پروپیل گلیکول مونوبوتیل اتر (DPnB)، فنوکسی اتانول، کاپریلیک کاپریک تری گلیسیرید را می توان نام برد.
- نرمکنندهها و مرطوب کنندهها: ترکیباتی هستند که بهمنظور پخش یکنواخت فرآورده بر روی پوست، پخش فیلترهای UV در مواد پایه، تأمین حس خوب زیباییشناختی و افزایش ضریب SPF محصول به فرمول مورد نظر اضافه میشوند.
- آنتی اکسیدانها: از مزایای استفاده این ترکیبات در فرمولاسیون، علاوه بر محافظت پوست در برابر رادیکالهای آزاد، بهبود پایداری محصول در مقابل نور و جلوگیری از تجزیه روغنهای ارگانیک در صورت استفاده میباشد.
- مواد معطر و نگهدارندهها:برخی از مواد به کار رفته در فرمولاسیون کرم ضد آفتاب، بوی نامطلوبی دارند، بنابراین میتوان از مواد معطر با این شرط که کمتر تحریک کننده و آلرژیک باشند و با گذشت زمان بوی بد ایجاد نکنند، استفاده کرد. برای مثال از این دسته می توان فنوکسی اتانول، گلوتارآلدئید، ایزوتیازولین را نام برد.
- پلیمرهای مقاوم در برابر آب: برای اینکه کرم ضدآفتاب در اثر تعریق به راحتی خاصیت خود را از دست ندهد و ماندگاری بیشتری داشته باشد، میتوان از این ترکیبات در فرمولاسیون محصول بهره برد.
- انواع ویتامینها: نظیر ویتامین E و عصارههای گیاهی سازگار با فرمولاسیون کرم ضد آفتاب، میتوانند استفاده شوند.
برای دریافت فرمولاسیون کرم ضد آفتاب با ما در ارتباط باشید.
تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴
تلفن پشتیبانی:
ویژگیهای کرم ضد آفتاب ایدهآل
- محافظت از پوست در برابر UVA و UVB
- سازگاری فیلترهای UV با مواد پایه
- دارای SPF بالا
- پایداری قابلقبول
- پخشپذیری خوب
- بیاثر بودن
- عدم ایجاد حساسیت
- غلظت مناسب
- زیبایی و بوی مطبوع
- ضدآب بودن
- ارزان و در دسترس بودن
روش صحیح استفاده از کرم ضد آفتاب
قبل از استفاده از کرم ضد آفتاب، پوست خود را به خوبی بشویید و کاملاً خشک کنید.
برای پوشش دهی مطلوب پوستتان، در حدود 2 میلیگرم از کرم ضد آفتاب را بر روی یک سانتیمتر مربع از سطح پوستتان بمالید. به بیان سادهتر، برای صورت یک بزرگسال به مقدار 4/1 تا 3/1 قاشق چایخوری کرم ضد آفتاب لازم است تا بیشترین بهره از SPF آن برده شود.
برای حفاظت بهتر از پوست در برابر اشعه فرابنفش، حداکثر هر 3 ساعت مجدداً از کرم خود استفاده کنید.
حدوداً نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا ترکیبات موجود در آن با جذب بر روی پوست فعال شوند.
برای دریافت فرمولاسیون کرم ضد آفتاب با ما در ارتباط باشید.
تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴
تلفن پشتیبانی: