البسه, شوینده و بهداشتی, فرمولاسیون

فرمولاسیون مایع لباسشویی| ساخت مایع لباس | فرمول مایع لباسشویی| تولید مایع لباسشویی

laundry detergent

فرمول ساخت مایع لباسشویی

هریک از تولیدکنندگان محصولات شوینده البسه، از مواد اولیه و شیوه ی ساخت منحصر به فردی برای تولید محصولات خود استفاده می کند در نتیجه فرمولاسیون مایع لباسشویی موجود در بازار نیز بسیار متفاوت و متنوع می تواند باشد. انتخاب مواد اولیه با کیفیت، درصد آنها و نحوه ترکیب آنها، تفاوت در فرمول مایع لباسشویی و کارایی آن را تعیین میکند.

 متخصصان فرمولچی در زمینه های زیر فعالیت می کنند:

ارائه تخصصی فرمولاسیون مایع لباسشویی جنرال 

ارائه فرمول ساخت مایع لباسشویی

آموزش طراحی محصول و فرمولاسیون مایع لباسشویی

راه اندازی خط تولید مایع لباسشویی

مشاوره خرید تجهیزات ، خط تولید و مواد اولیه برای تولید مایع لباسشویی

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

از زمان عرضه اولین صابون های رختشویی، تاکنون مواد شوینده لباس بسیار زیادی ابداع و عرضه شده است. ابتدایی ترین فرمول برای ساخت صابون رختشویی متشکل از محلول های قلیای و چربی حیوانات بود. با ورود شوینده های سنتزی لباس   به بازار، گزینه های بیشتری برای مراقبت از پارچه به مصرف کنندگان ارائه داده شده است. یکی از این تغییرات استفاده از آنزیم ها در فرمولاسیون مایعات لباسشویی می باشد. لیپاز، پروتئاز، آمیلاز و سلولاز از دسته های اصلی این آنزیم ها برشمرده میشوند.

مایع ماشین لباسشویی، نسل جدید شوینده لباسشویی

  • شیمی تمیزکنندگی مایع لباسشویی

آیا تا به حال دیده اید که یک قطره آب چگونه روی یک سطح قرار می گیرد؟ این پدیده به دلیل خاصیت کشش سطحی بالا در آب می باشد. این کشش باعث می شود که آب روی سطح چیزهایی مانند شیشه یا پارچه قطره ای مهره مانند ایجاد کند. با قرار دادن یک قطره آب روی میز محل کار خود می توانید کشش سطحی آب را  مشاهده کنید. قطره شکل خود را حفظ کرده و گسترش نخواهد یافت. برای تمیز کردن آلودگی لباس نیز، آب باید بتواند به سطح برسد. اگر کشش سطحی کاهش یابد، آب قادر است به درون الیاف لباس برسد. برای این کار، از گروهی از مواد شیمیایی به نام عوامل فعال سطحی یا سورفاکتانت استفاده می شود.

سورفاکتانت چیست؟
سورفاکتانت ها رفتار آب را تغییر می دهند. هنگامی که یک سورفکتانت به آب اضافه می شود، کشش سطحی کاهش می‌یابد. اکنون آب می تواند در سطح لباس پخش شود و سطح آن را خیس کند. هر سورفاکتانت دو سر دارد که یک سر آن تمایل دارد در آب باشد و دیگری خلاف آن عمل می کند. انتهای که تمایل به قرار گرفتن در آب ندارد به عنوان انتهای آبگریز شناخته می شود. آبگریز از دو ریشه یونانی، هیدروـ (به معنی آب) و ـفوبیا (به معنای ترس) ناشی می شود.

آیا جمله “روغن و آب با هم مخلوط نمی شوند.” را شنیده اید؟ صحبت در مورد این جمله در اینجا مهم است. انتهای آبگریز سورفاکتانت از زنجیره های هیدروکربن ساخته شده است. این زنجیره ها عاشق روغن و چربی هستند و سعی می کنند از آب دور باشند. ما آموختیم هیدروفوبیک به معنای “ترس از آب” است، پس -philic به معنای دوست داشتن در نقطه ی مقابل این مفهوم قرار می‌گیرد و اشاره به ترکیباتی دارد که آبدوست هستند و جذب آن می شود. نحوه تعامل این دو انتها با خاک و آب ، راز نحوه عملکرد یک سورفکتانت است.

پس از افزودن سورفکتانت به آب ، انتهای آبگریز سعی می کنند از آب دور باشند. آنها این کار را با تشکیل یک ساختار کره ای شکل انجام می دهند. به طوری که انتهای آبدوست در سطح خارجی و انتهای آبگریز در داخل کره تجمع میابند. به این شکل کروی سورفاکتانت ها، میسل گفته می شود. در شکل زیر اختلاط شوینده با روغن را زیر میکروسکوپ مشاهده می کنید که به شکل میسل هایی کروی با اندازه های مختلف در آمده اند.

شناخت ساختاری میسل ها مهم است زیرا عاملی که خاک را از سطح پارچه و لباس خارج می کند این ترکیبات هستند. به یاد داشته باشید، داخل میسل آبگریز است و نمی خواهد نزدیک آب باشد. خاک، چرک و ذرات روغن نیز یک ساختار آبگریز است، بنابراین تمایل دارد در محیط درون میسل قرار گیرد. جذب خاک به داخل میسل سورفاکتانت به جدا شدن خاک از سطح لباس کمک می کند. پس از بلند شدن ذره آلودگی از سطح ، در آب معلق می شود. اکنون که ذره چرک در میسل گیر افتاده و میسل در آب معلق شده است ، شستن ذره به راحتی انجام می شود. همانطور که در ابتدای این بحث گفته شد، به دلیل اینکه که سطح خارجی میسل آب را دوست دارد، بنابراین، هنگام شستشو ، مایسل همراه با پساب خارج شده و سطح تمیز برای ما باقی می ماند. استفاده از سورفکتانت ها در فرمول مایع لباسشویی با توجه به توضیحات بالا الزامی می باشد.

قسمت عمده فرمول مایع لباسشویی بر اساس مواد فعال کننده سطح است که چرک و کثیفی را از پارچه پاک می کند و آن را تمیز می کند. ترکیبی از سورفاکتانت های آنیونی و غیر یونی معمولاً برای عملکرد بهینه در فرمولاسیون مایع لباسشویی استفاده می شوند. سورفاکتانت ها و عوامل ضد رسوب یکی از اجزای اصلی مواد شوینده و تمیز کننده به خصوص در فرمول مایع لباس شویی هستند. آنها لکه ها را می شکنند و ذرات موجود در آب را به حالت تعلیق در می آورند تا از قرار گرفتن مجدد آن ذره روی سطح لباس جلوگیری شود. سورفاکتانت ها آلودگی هایی را که به طور معمول در آب حل نمی شوند را پخش می کنند.

در سورفاکتانت های آنیونی، سر مولکول بار منفی دارد. این نوع خاص از سورفکتانت در از بین بردن آلودگی های روی پارچه و لکه ها بسیار مناسب است مگر اینکه در آبی که مملو از مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است استفاده شود. مواد معدنی از عملکرد صحیح سورفکتانت آنیونی جلوگیری می کنند. اگر آب سختی داشته باشید ، با یک سورفکتانت غیر یونی نتایج تمیزکاری بهتری خواهید داشت. این مولکول های سورفاکتانت هیچ بار الکتریکی ندارند و معمولا در ترکیب با سورفکتانت‌های آنیونی برای تکمیل و تقویت عملکرد تمیز کردن پیدا کنید. به همان نسبت که از سروفکتانتهای غیر یونی به جای سورفکتانت آنیونی استفاده می شود شویندگی مقداری کاهش می یابد در نتیجه شما می توانید از ترکیبات فعال سطحی آنیونی استفاده کرده در مقابل از موادی مانند نمک هفت سدیمی متیلن فسفونات برای حذف سختی آب مانند کلسیم و منزیم استفاده کنید.

به طور کلی می توان گفت، سورفکتانت های آنیونی برای از بین بردن ذرات خاک و غیر یونی ها برای حذف لکه های چرب مفید هستند. سورفاکتانت های آنیونی و غیر یونی که در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده اند شاملموارد زیر می باشند.

  • سولفات آلکیل (یونی)
  • سولفات آلکیل اتوکسیلات(یونی)
  • استرهای الکل‌های چرب (غیر یونی)
  • اترهای الکل چرب (غیر یونی)

سایر اجزای فرمول مواد شوینده مایع لباسشویی به شرح زیر می باشند.

  1. سازنده (بیلدر): موثر در حذف یون های سختی آب می باشند. درنهایت حذف یون های سخت، سبب می شود سورفاکتانت ها به طور موثرتری عمل کنند. معمولاً ترکیبات سدیم سیترات، Tetrasodium EDTA  به عنوان بیلدر در مواد شوینده لباسشویی استفاده می شوند.
  2. عامل ضد رسوب: این ترکیبات، ذرات خاک را حین شستشو، به صورت معلق نگه می دارد و آلودگی ها و خاک ها دوباره روی پارچه قرار نمی‌گیرند. برای این منظور از پلیمرهای مختلفی استفاده می شود.
  3. بازدارنده های انتقال رنگ: کمک می کند تا رنگ از یک پارچه خارج نشده و روی پارچه دیگر رسوب نکند.
  4. پلیمر آزاد کننده خاک: پلیمرهای آزاد کننده خاک مانعی برای پارچه ایجاد می کنند که در طول شستشو، همواره خاک از سطح لباس و پارچه جدا شده و به صورت محلول در آب شسته شود. مانند پلی اتیلن گلیکول پلی استر کوپلیمر، پلی اتیلن گلیکول پلی استر
  5. استفاده از ترکیبات سیلیکون برای جلوگیری از کف کردن بیش از حد
  6. اصلاح کننده های pH برای تعادل اسیدها و بازها در آب
  7. روشن کننده های نوری (جایگزین سفید کننده): با جذب اشعه ماورا بنفش نامرئی ، “سفیدی” پارچه ها را بهبود می بخشد.
  8. آنزیم های کاتالیزوری: آنزیم ها با از بین بردن لکه ها مانند خون، علف ، آب بذر و گل و کثیفی کمک می کنند تا اجزای کوچک به راحتی جدا شده و منجر به تمیز تر شدن لباس شود. پروتئاز ، لیپاز ، آمیلاز و سلولاز آنزیم هایی هستند که به طور معمول در فرمولاسیون مایع لباسشویی استفاده می شوند.
  9. مواد نگهدارنده برای جلوگیری از رشد میکروبی آنزیم ها در مدت زمان نگه داری از مایع لباسشویی استفاده می شوند.
  • استفاده از آنزیم در فرمول مایع لباسشویی

آنزیم ها ترکیباتی هستند که هم به صورت طبیعی می توانند یافت شوند و هم از طریق واکنش های شیمیایی ساخته و پرداخته می‌شوند. آنزیم های مختلف، بسته به محتوا ذره مورد نظر، ذرات مختلف را هدف قرار می دهند و تحت عمل کاتالیزوری چرک ها به مولکول های کوچکتر می شکنند تا از بین بروند. نمونه هایی از آنزیم های مختلف که در فرمولاسیون شوینده های لباس مانند فرمول مایع لباسشویی و فرمول پودر لباسشویی استفاده می شود در زیر آورده شده است.

پروتئاز: لکه های مبتنی بر پروتئین را تخریب می کند.

آمیلاز: چرک های با پایه نشاسته یا کربوهیدرات را تخریب می کند.

سلولاز: برای از بین بردن چرک، ذرات پنبه ای یا سلولزی را تجزیه می کند.

لیپاز: ذرات چرک و کثیفی های پایه چربی را تخریب می کند.

ماناناز: لکه های مبتنی بر مواد غذایی را تخریب می کند.

پکتیناز: لکه های پایه میوه را تخریب می کند.

ورود آنزیم ها به مواد شوینده لباس به طور چشمگیری نحوه لباسشویی را تغییر داد. آنزیم ها به ما این امکان را می دهند که از دمای پایین تر آب و شوینده کمتر برای تمیز کردن لباس ها استفاده کنیم. برای بسیاری از سال ها ، تنها راه دستیابی به لباس های تمیز شسته شده، استفاده از آب جوش و صابون های قوی بود. اما آنزیم ها به طور چشمگیری عملکرد مایع لباسشویی و سایر شوینده های لباس را تغییر و بهبود دادند. اما مشکل استفاده از آنزیم ها در فرمولاسیون مایع لباسشویی، گران قیمت بودن آن ها است. با پیشرفت دانش متخصصان در زمینه ی فرمولاسیون مایع لباسشویی می تواند از صرف هزینه‌ی اضافی برای آنزیم ها در فرمولاسیون مایع لباسشویی، با انتخاب عوامل شوینده و سورفکتانت های قوی تر چشم پوشی کرد.

کارشناسان تیم تحقیقاتی فرمول چی با دانش بسیار بالا در ساخت و فرمولاسیون مواد شوینده، آرایشی-بهداشتی توانایی ارائه فرمولاسیون های با کیفیت، کارآمد و ارزان را برای تولیدکنندگان و کارآفرینان محترم دارند. 

برای ارتباط با کارشناسان فرمول چی و مشاوره ی رایگان با شماره های زیر در تماس باشید.

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

تولیدکنندگان مواد شوینده لباسشویی از زمان تولید اولین جعبه تاید (بیش از ۶۰ سال)، مسیری طولانی را طی کرده اند. در حال حاضر، دو نوع اصلی مواد شوینده لباس، پودرها و مایعات هستند. در بیشتر بخش های فرمول پودر ماشین و فرمولاسیون مایع لباسشویی از ترکیبات فعال یکسان استفاده شده است، به غیر از ماده پرکننده. بعلاوه، شوینده های پودری و مایع هر دو دارای موافقان و مخالفانی هستند و از آنجا که قدرت تمیز کنندگی مشابه‌ی دارند ، مردم معمولاً نوع خود را براساس اولویت شخصی انتخاب می کنند. در اینجا برخی از مزایا و معایب استفاده از مواد شوینده پودر لباسشویی شده ذکر شده است:

  1. به طور کلی ارزان ترند.
  2. بسته بندی مقوایی سازگار با محیط زیست است اما نگهداری آن در محیط خانه به دلیل جذب رطوبت مشکل است.
  3. ماندگاری پودرهای به علت جامد بودن به ظاهر بیشتر است اما خطر قرار گرفتن در معرض رطوبت نیز باعث کاهش ماندگاری و کارایی آن می شود.
  4. در هر دمایی به خوبی در آب حل نمی شوند.
  5. سولفات سدیم می تواند سیستم های سپتیک را ویران کند.
  6. به دلیل پرکننده ، پودرها در مقایسه با مایعات حاوی مواد شیمیایی بیشتری هستند.

افراد ممکن است به دلایل و مشکلات کاملاً مشخص پودرها، از مایع لباسشویی استفاده کنند:

  1. مواد شوینده از قبل حل شده است و روی لباس به طور یکنواخت پخش می شود.
  2. با ریختن مستقیم آن روی لباس می توانید لکه ها را قبل از شستشو از بین ببرید.
  3. معمولاً گرانتر از مواد شوینده پودری هستند.
  4. بسته بندی پلاستیکی آنها، سازگاری کمتری با محیط زیست دارد.
  5. استفاده از بسته بندی پلاستیکی باعث افزایش زمان نگهداری مایع لباسشویی بدون ترس از کاهش عملکرد شوینده می شود.
  6. قابل استفاده در شستشوی با آب سرد؛ باعث صرفه جویی در انرژی می شود که می تواند به صرفه جویی در هزینه‌های انرژی خانگی شما نیز منجر شود.
  7. در برنامه های شستشویی سریع مثلاً شستشوی ۳۰ دقیقه ای استفاده از مایع لباسشویی به دلیل انحلال سریع تر گزینه ی مناسب تری می باشد.
  8. به دلیل ساختار غیر پودری، به هنگام استفاده از مایع‌ لباسشویی گرد و غبار ایجاد نمی‌شود در نتیجه برای افرادی که آلرژی های تنفسی و ریه حساس دارند استفاده از مایع لباسشویی مناسب با سلامت آن ها می باشد.
  9. حالت مایع آن با گرانروی مناسب در هنگام ریختن شوینده به درون لباسشویی قابلیت تنظیم را نسب به استفاده از پودر ماشین لباسشویی می دهد.
  • ویژگی مایع لباسشویی خوب با فرمولاسیون مناسب

بهترین مایع لباسشویی از دید تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کدام است؟

  1. قدرت پاک‌کنندگي و لکه‌­بری قوی داشته باشد.
  2. ترکیبات مورد استفاده در ساخت آن قابل تجزیه بیولوژیکی باشند و حداقل اثرگذاری را روی محیط زیست داشته باشند.
  3. رايحه ملايم و دلنشین، بدون ایجاد حساسیت و خارش، با ماندگاری بالا داشته باشند.
  4.  از زنگ‌زدگي قطعات داخلي ماشين لباسشويی جلوگيري کند.
  5. سهولت استفاده داشته باشد. یعنی طراحی بسته‌بندی و نگهداری آن به طوری باشد که بتوان از درب ظروف مایع لباسشویی که به شکل یک فنجان کوچک است، در میزان مناسب استفاده از مایع کمک گرفت.
  6. باعث درخشندگی، نرم کنندگی و دوام بیشتر البسه ‌شود.
  7. به گونه‌ای فرموله شود که میزان کف کنترل شده باشد و از تجمع فراوان کف در ماشین لباسشویی جلوگیری کند و در عین حال در حین شستشوی دستی کف قابل قبولی تولید کند.
  8. باعث تحریک پوست نشود. برخی از روشن کننده های فلورسنت که در مواد شوینده استفاده می شود، می تواند اجزایی را روی پوست باقی بگذارد که باعث تحریک شود.
  9. گرانروی و رئولوژی مناسب داشته باشد. استفاده از فرمول های غلیظ برای شوینده ها مانند مایع لباسشویی باعث می‌شود بسته بندی و مقدار آب مورد نیاز برای تولید مواد شوینده کاهش یابد.

 

فرمولاسیون مایع لباسشویی فرمولچی، راه اندازی خط تولید مایع لباسشویی

  • یک انتخاب صحیح به نفع محیط زیست و کیف پول شما:

به عنوان یک رویکرد جدید شما می تواند مواد شوینده لباسشویی خود را خودتان بسازید. انواع مختلفی از دستور العمل ها وجود دارد که شامل ترکیبات رایج مانند آب، صابون تخته ای، بوراکس و جوش شیرین می باشد. بنابراین فرمولاسیون مایع لباسشویی می تواند به همین سادگی و مقرون به صرفه باشد. توجه داشته باشید که این فرمول کف می کند و پارچه ها هم را تمیز می‌کند اما لباس هایی که با مواد شوینده خانگی شسته می شوند، ممکن است نیاز به سفید شدن و لکه بری داشته باشند و یا ممکن است مانند برخی از شوینده های تولید شده در بازار، نیازمند تثبیت کننده رنگ برای لباس های تیره و رنگی باشد.

واضح است که شوینده ها از نظر شیمیایی محصولات پیچیده ای هستند که بطور مداوم بهبود می یابند، که این امر در راستای سبز تر شدن فرایند تولید، باعث تقویت کارایی (قدرت شویندگی و لکه بری) آنها می شود. از این رو می توانید این فرمول پایه را به هر سطح دلخواه ارتقا داد تا عملکرد شوینده افزایش یابد و آن را برای دسته های مختلف مانند:

  • مناسب از نظر اقتصادی،
  • مناسب استفاده برای لباس های روشن و یا رنگی(مشکین شویی، رنگین شویی)
  • مایع لباسشویی چند کاره
  •  مناسب کودک و افراد با پوست حساس و.. تهیه کرد.

برخی از مزایای زیست محیطی ساخت مواد شوینده لباسشویی توسط خودتان این است که معمولاً از مواد شیمیایی و مواد افزودنی کمتری استفاده می کنند و می توانند در بسته بندی صرفه جویی کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در جهت راه اندازی خط تولید مایع لباسشویی و خدمات فرمولاسیون فرمولچی با تلفن های زیر تماس بگیرید.

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶