فرمول مایع سفیدکننده | فرمول وایتکس | ساخت مایع سفیدکننده | فرمولاسیون مایع سفید کننده

اشتراک گذاری این مقاله در

فرمول مایع سفیدکننده | فرمول وایتکس | ساخت مایع سفیدکننده | فرمولاسیون مایع سفید کننده
فرمول مایع سفیدکننده | فرمول وایتکس | ساخت مایع سفیدکننده | فرمولاسیون مایع سفید کننده

فهرست مطالب

دوره های ارائه شده :

جهت اشتراک گذاری مقاله
یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید

فرمول مایع سفید کننده

یک دسته‌ی مهم و پرکاربرد از محصولات شوینده خانگی و حتی صنعتی، مایع سفید کننده است. اولین بار یک فرد فرانسوی به نام برتولت، توانست ماده هیپوکلریت سدیم را کشف کند و به علت حضورش در منطقه Javel (ژاول) فرانسه نام تجاری این ترکیب ”آب ژاول” نامگذاری شد. در راستای بهبود فرمولاسیون مایع سفید کننده (آب ژاول)، بعدها از عوامل پایدار کننده برای ماندگاری بیشتر محصول و اثرگذاری آن در مدت طولانی‌تر استفاده شد.

همانطور که نیاز افراد به شوینده‌های ملایم تر مانند مایع دستشویی یا مایع ظرفشویی و حتی مایع لباسشویی بسیار حس می‌شود، از طرفی تمیزی و درخشان بودن سطوح، ظروف و لباس‌ها نیز اهمیت بالایی دارد زیرا با سلامت انسان در ارتباط نزدیک است.

در گذشته برای تمیز کردن سطوح از انواع مایع‌ها و پودرهای مختلف استفاده می‌شد ولی در حال حاضر شرکت‌های معتبری بسیاری در سراسر دنیا انواع مواد و شوینده سطوح با قدرت لکه‌بری بسیار بالا تولید می‌کنند که فرمولاسیون متفاوت با مواد شوینده اولیه دارند.

مایع سفید کننده یکی از مهم‌ترین مواد شوینده در دسته‌ی تمیز کننده‌ها و لکه‌برهای سطوح و لباس‌ها می‌باشد. اما این ترکیب بسیار قوی عمل می‌کند و هنگام استفاده باید نهایت دقت را داشته باشید. سفیدکننده‌ها با تجزیه‌ی ساختار ذرات رنگی و جرم و کثیفی، باعث از بین بردن لکه می‌شوند.

 

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

Formoulchi    instagram

فرمولاسیون مایع سفید کننده

فرمولاسیون مایع سفید کننده در چه مواردی استفاده می‌شوند؟

فرمول مایع سفید کننده مناسب برای تمیز کنندگی، سفید کنندگی، براق کنندگی، لکه زدایی و ضدعفونی کنندگی محیط‌های مختلف و از بین برنده باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌باشد.

مایع سفید کننده سطوح

از مایع سفیدکننده برای شستشوی انواع سطوح مثل آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی، لباسشویی و .. می‌توان استفاده کرد. این شوینده می‌تواند برای شستشوی کاشی، سرامیک، سینک ظرفشویی و حتی درب بیرونی یخچال آشپزخانه مناسب باشد. همچنین برای استفاده سطوح موجود در سرویس‌های بهداشتی مانند روشویی، شیرآلات، کف سرویس بهداشتی، دیوارها و وان حمام از مایع سفید کننده نیز می‌توانید استفاده کنید. به این صورت که شوینده را مستقیم روی بخش موردنظر ریخته و بعد از چند دقیقه با آب فراوان بشویید.

همچنین برای میکروب‌زدایی راه‌آب‌ها و محیط سرویس بهداشتی نیز از این ترکیب می‌توان استفاده کرد زیرا ترکیب هیپوکلریت سدیم خاصیت ضدعفونی کنندگی و گندزدایی بالایی دارد.

مایع سفید کننده البسه

به مرور زمان، لباس های سفید دیگر درخشندگی روز اول را ندارند. این موضوع به این علت است که شستشوی معمولی با مایع لباسشویی، حتی بهترین فرمول مایع لباسشویی باز هم نمی‌تواند تمامی ذرات رنگی موجود در تار و پود لباس‌های ما را از بین ببرند در نتیجه پس از چندین بار شستشوی لباس‌های سفید، یک هاله‌ی رنگی روی سطح لباس قرار می‌گیرد. در این مواقع استفاده از مایع سفید کننده بسیار کارایی دارد.

توجه داشته باشید که قبل از استفاده از این ماده، ابتدا باید حساسیت پارچه‌ی لباس خود را نسبت به شوینده‌ی قوی مایع سفید کننده سنجیده باشید. مایع سفید کننده به علت وجود ترکیبات کلردار قابلیت لکه‌بری و رنگ‌زدایی بسیار بالایی دارد ولی کلر یک ترکیب خطرناک و خوردنده است که می‌تواند اثرات خوردگی روی بافت پارچه شما ایجاد کند.

مایع سفید کننده برای ظروف آشپزخانه

حتی با استفاده از بهترین فرمولاسیون مایع ظرفشویی باز هم رنگ‌های قوی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها مانند قهوه و چای، در ته بشقاب و استکان باقی می‌ماند. در فرمولاسیون مایع سفید کننده وجود ترکیبات کلردار و همچنین فلزات سبک مانند سدیم باعث می‌شود که این شوینده گزینه مناسبی برای حذف لکه‌های رنگی باقیمانده ته استکان یا دیگر ظروف آشپزخانه باشند. همچنین در حذف رسوبات ناشی از سختی آب نیز مایع سفید کننده تاثیرگذار است.

با استفاده از مقدار بسیار جزئی از وایتکس در حین شستشوی ظروف شیشه‌ای و کریستاله می‌توانید ظرف‌های خود را مانند روز اول براق و درخشنده کنید. کافیست چند قطره از مایع سفید کننده را روی ظروف یا دیگر ابزار آشپزخانه ریخته و سپس با آب فراوان بشویید.

استفاده از سفید کننده در شستشوی ظروف

موارد دیگر استفاده از مایع سفید کننده

  1. شوینده‌های سفید کننده برای انواع سطوح سرامیکی، سیمانی، کفپوش‌های روغنی، سطوح چوبی سیقلی و راه‌پله‌ها نیز مناسب هستند. با کمک آن می‌توان سطوح چرب و لکه‌های سخت را تمیز کرد.
  2. از این محصول می‌توان برای شستشو شیرآلات و درب و پنجره نیز استفاده کرد و به کمک آن‌ها سطوح استیل را برق انداخت.
  3. به یاد داشته باشید که از سفیدکننده به‌ صورت مستقیم و بدون کاهش غلظت روی سطوح مرمر، لعابی، آلومینیوم، چوب‌های رنگ‌شده و فلز آبکاری شده استفاده نکنید زیرا باعث خوردگی یا تغییر رنگ این سطوح می‌گردد.
  4. به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی و گندزدا بودن سفید کننده‌ها، از آن‌­ها می­توان برای تمیزی روپوش­‌ها در مراکز درمانی استفاده کرد.
  5. مایع‌های سفید کننده بوی بد لباس‌ها را از بین می‌برد. نه تنها در لباس‌ها بلکه این مایع‌ها کمک می‌کنند تا بوی بد از ماشین لباسشویی نیز برود. توان و قدرت بالای این ترکیبات کمک به از بین بردن جرم‌هایی می‌کنند که باعث بوی بد می‌شوند.

دسته‌بندی سفید کننده‌ها

مواد سفید کننده خانگی و صنعتی به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. سفیدکننده‌های پایه کلر که عامل فعال آن کلر است. معمولاً از تجزیه برخی ترکیبات کلردار مانند هیپوکلریت یا کلرامین است.
  2. سفیدکننده‌های پایه غیرکلر مانند پراکسید، که عامل فعال آن اکسیژن است و سفیدکننده‌های مبتنی بر دی اکسید گوگرد، که عامل فعال آن دی اکسید گوگرد می‌باشد.

سفید کننده‌های کلر دار

سفید کننده‌های پایه کلر در بسیاری از محصولات “سفید کننده” خانگی مانند چندمنظوره و گاز پاک کن و همچنین در محصولات تخصصی بیمارستان‌ها، بهداشت عمومی، کلرزنی آب و سایر فرآیندهای صنعتی یافت می‌شود. درجه سفید کننده‌های پایه کلر اغلب به صورت درصد کلر فعال بیان می‌شود. یک گرم ماده سفید کننده 100٪ کلر فعال همان قدرت سفید کنندگی یک گرم کلر اصلی را دارد.

رایج‌ترین سفید کننده با پایه کلر هیپوکلریت سدیم (NaClO) است. معمولاً محلول 3-6٪ در آب که همان مایع سفید کننده خانگی هستند و با نام “آب ژاول” شناخته می‌شوند. موارد مصرف این ماده علاوه بر استفاده در سطوح آشپزخانه و حمام، در صنعت نیز می‌باشد. از آن برای تصفیه آب آشامیدنی و نگهداری استخرها (حذف عوامل عفونی و باکتریایی) استفاده می شود.

سفید کننده‌های پایه غیر کلر

اگرچه از ترکیبات کلردار به عنوان ماده سفید کننده استفاده فراوانی می‌شود؛ اما باید اثرات کلر بر سلامت پوست دست، ریه و چشم‌ها را در نظر بگیریم. در مواردی که نیاز به شوینده سفیدکننده با فرمولاسیون قوی نیاز نیست از مواد سفید کننده پایه غیر کلر می‌توان استفاده کرد.

سفید کننده پروکسیدی

سفیدکننده‌های مبتنی بر پروکسید توسط گروه عاملی پراکسیدی، یعنی دو اتم اکسیژن که توسط یک پیوند متصل می‌شوند، (–O – O–) شناخته می شوند. این پیوند به راحتی شکسته می‌شود و گونه‌های اکسیژن بسیار واکنش‌پذیری را ایجاد می‌کند که به عنوان عوامل فعال‌کننده و سفید کننده عمل می‌کنند. این دسته از سفید کننده‌ها به علت اینکه از کلر به عنوان ماده موثر استفاده نمی‌کنند خطر کمتری برای سلامت پوست و ریه افراد دارند. محصولات اصلی در این کلاس عبارتند از:

  • پراکسید هیدروژن
  • پرکربنات سدیم
  • پربورات سدیم
  • اسید پراستیک
  • بنزوئیل پراکسید

 سفید کننده‌های کاهنده

سدیم دی تیونیت (که به آن سدیم هیدروسولفیت نیز گفته می‌شود) یکی از مهمترین عوامل سفید کننده-احیاکننده است. این ماده یک پودر کریستالی سفید با بوی گوگرد ضعیف است. در بعضی از فرآیندهای رنگرزی صنعتی مانند از بین بردن رنگ اضافی، اکسید باقیمانده  و سفید کردن خمیر چوب  استفاده می‌شود.

مایع سفید کننده غلیظ

مایع سفید کننده غلیظ نسل جدید شوینده‌های سفید کننده با فرمولاسیون منحصر‌ به فرد می‌باشد. این محصول جز پاک کننده و ضدعفونی کننده‌های قدرتمند برای انواع لباس‌ها و سطوح می‌باشد.

کاربرد سفید کننده غلیظ به لباس محدود نیست و در تمیز کردن و ضدعفونی کردن انواع سطوح، همچون سرویس‌های بهداشتی، حمام و آشپزخانه نیز نتایج بسیار درخشانی از خود نشان می‌دهد.

به دلیل غلظت بالا، این سفیدکننده برای استفاده روی سطوح عمودی و شیب‌دار بهترین گزینه محسوب می‌شود و از هدر رفتن یا جاری شدن سریع مایع سفید‌ کننده روی سطوح عمودی جلوگیری می‌کند.

غلظت بالای سفید کننده در شستشوی لباس، این امکان را می‌دهد که هنگام استفاده از سفید کننده این کار با کنترل بیشتری صورت گیرد و از پاشیده شدن بر روی لباس، جلوگیری می‌شود.

 

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

Formoulchi    instagram

Where can I find liquid bleach?

موارد مصرف مایع سفید کننده غلیظ

برای ضـدعفونی و تمیز کردن توالت ایرانی، توالت فرنگی، سینک دستشویـی، سینک فلزی ظرفشویی، کاشی و سرامیک، کف و دیواره‌های حمام و توالت و هر سطح مشابه که شیب‌دار باشد استفاده می شود.

این محصول برای سفید‌کردن لباس‌های کتان، پنبه‌ای، نخی، حوله و ملافه‌های سفید به‌ صورت رقیق شده با آب به نسبت مناسب استفاده می‌شود.

*موارد منع مصرف این محصول شامل تمام محدودیت‌های سفید‌کننده معمولی می‌شود مانند عدم استفاده از پارچه و البسه رنگی، سطوح چوبی رنگ شده، پارکت‌های طبیعی و مصنوعی و ظروف نقره‌ای.

وجه تمایز و نقاط قوت محصول:

  • ویسکوزیته (CP) بالا
  • قدرت سفیدکنندگی و لکه‌بری بالا
  • تنوع رنگ و اسانس
  • به صرفه بودن از نظر میزان مصرف کمتر

فرمولاسیون مایع سفیدکننده

ماده اصلی در ساخت مایع سفید کننده، یک ترکیب شیمیایی با خاصیت رنگ بری می‌باشد. این ترکیبات می‌توانند متفاوت باشند و از عامل‌های مختلفی برای رنگ بری و لکه زدایی استفاده کنند. به طور مثال هیپوکلریت سدیم ترکیب شیمیایی است که در ساختار خود کلر دارد و این خاصیت لکه بری به دلیل وجود کلر می‌باشد. اما هیپوکلریت سدیم ناپایدار بوده و بعد از مدت کوتاهی تاثیر خود را از دست می‌دهد. (کلرهای آن به مرور به صورت گازی به هوا می‌روند). در نتیجه تولیدکنندگان امروزه از ترکیبات مختلفی استفاده می‌کنند تا کارایی و ماندگاری مایع سفید کننده را بالا ببرند. در ادامه نام برخی از این ترکیبات آورده شده است.

  • ماده اکتیو: آلکیل بنزن سولفونات، پلی گلیکول اتر، الکل چرب
  • سازنده: سدیم تری فسفات، سیلیکات
  • بلیچ: سدیم پربورات
  • ماده افزودنی: CMC کربوکسی متیل سلولز
  • پایدار کننده : منیزیم سیلیکات، EDTA
  • درخشان کننده نوری: DAST
  • اسانس : اسانس های مختلف
  • پرکننده: سدیم سولفات، آب

مزایا و معایب استفاده از مایع سفید کننده

نقاط قوت

  • بهترین جرم گیر و رسوب گیر
  • از بین بردن کامل انواع رسوب و جرم‌ها
  • رفع بوی نامطبوع سرویس بهداشتی و حمام
  • قیمت ارزان‌تر به نسبت دیگر شوینده‌ها
  • تمیزکنندگی فوق العاده
  • قابل استفاده در ماشین لباسشویی

نقاط ضعف

  • ایجاد سوزش در صورت تماس با زخم باز یا چشم یا پوست تحریک شده
  • آسیب به رنگ شیرآلات درصورت تماس مستقیم با آن‌ها
  • رایحه نسبتاً تند
  • نامناسب برای استفاده افراد با پوست و ریه حساس

 

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

Formoulchi    instagram

 

طرز استفاده از مایع سفید کننده

هنگام استفاده از مایع‌های سفید کننده همیشه ابتدا توضیحات و دستورالعمل‌های روی ظرف را بخوانید و هنگام خرید به آن توجه کنید. ممکن است برخی از محصولات به دمای آب، نوع تنظیمات ماشین لباسشویی حساس باشند و یا اموری مانند اتو کردن لباس ها با توجه به نوع سفید کننده پیرو اصول خاصی باشد. معمولا از ۳ نوع سفیدکننده یا اصطلاحاً وایتکس در مصارف خانگی استفاده می‌شود:

  1. سفیدکننده کلرین یا سدیم هیپوکلریت
  2. سفیدکننده اکسیژن یا سدیم پرکربنات
  3. سفیدکننده هیدروژن پروکساید

زمان مورد نیاز برای تاثیر مایع سفید کننده بر روی سطح یا البسه حدود ۴۵ دقیقه است و پس از آن به آرامی با آب ترجیحاً خنک بشویید. این مایع‌های سفید کننده قدرت بسیار بالایی دارند. رعایت احتیاط این است که در فضاهای در بسته با تهویه مناسب استفاده شود. اگر ریه حساسی دارید این سفید کننده به علت غلظت بالای کلر در آن برای شما ممکن است مناسب نباشد.

فرمولاسیون مایع سفید کننده

نکات مهم استفاده از مایع سفید کننده برای شستشو لباس‌ها

  1. ابتدا از سازگاری پارچه لباس خود با مایع سفید کننده اطمینان حاصل کنید. شستن لباس سفید با وایتکس بسیار رایج است و معمولا ریسک زیادی ندارد، اما هر نوع لباسی با وایتکس سازگاری ندارد. بنابراین همیشه در ابتدا با گوشه‌ای از لباس که دیده نمی‌شود مایع سفید کننده را امتحان کنید؛ به خصوص اگر لباستان رنگی است. از طرفی به علت قوی بودن محلول‌های سفید کننده ممکن است برای لباس‌های خیلی نازک با الیاف پنبه‌ای خوردگی روی لباس ایجاد شود و لباستان سوراخ شود.
  2. هیچگاه از وایتکس به طور مستقیم روی لباس استفاده نکنید و آن را با مقداری آب مخلوط کرده و رقیق‌تر از میزان اولیه کنید.
  3. استفاده از مایع سفیدکننده به همراه آب گرم بیشترین اثرگذاری را دارد، زیرا گرما اثر سفید کنندگی مایع یعنی کلر را فعال می‌کند. به همین نسبت باید بیشتر مراقب باشید زیرا در این حالت کلر بیشتری آزاد می‌شود که ممکن است بسیار  خطرناک باشد.
  4. برای شستشوی لباس‌هایی که نیاز به مالش دارند از دستکش استفاده کنید زیرا ترکیبات شیمیایی مایع سفید کننده لایه‌ی چربی روی پوست شما را حذف می‌کند و باعث خشکی و التهاب در برخی مواقع سوزش پوست شما می‌شود.

مایع سفیدکننده (وایتکس) را با چه موادی نباید ترکیب کرد؟

تا به حال در مورد مایع سفیدکننده بسیار صحبت شده است. این محصول علاوه بر کاربردهای فراوانی که دارد در بعضی مواقع می‌تواند بسیار خطرناک باشد. مانند استفاده از آن در ترکیب با برخی از مواد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

1- الکل

همانطور که در بخش‌های بالاتر گفته‌ایم، ماده‌ی موثر در فرمولاسیون مایع سفید کننده، هیپوکلریت سدیم است که این ماده در ترکیب با الکل‌ها تولید کلروفرم و اسید هیدروکلریک می‌کند که منجر به آسیب به سیستم عصبی، ریه، کلیه، کبد، چشم و پوست می‌شود.

2- مایع سفیدکننده + آمونیاک

ترکیب این 2 ماده یک واکنش به شدت گرمازا می‌باشد که در کنار آن موجب تولید گازهای سمی می‌شود که آسیب شدیدی برای دستگاه تنفسی به همراه خواهد داشت، همچنین ترکیب مقادیر زیاد این دو با یکدیگر می‌تواند موجب انفجار خطرناکی شود.

3- سرکه

این ترکیب تولید گاز سمی می‌کند و می‌تواند موجب سوختگی‌های چشمی و آسیب به ریه‌ها شود.

4- مایع سفیدکننده + انواع مواد تمیز کننده

فرمول شیمیایی وایتکس به‌گونه‌ای است که مخلوط آن با سایر تمیزکننده‌ها موجب  تولید گازهای سمی مثل کلر می‌شوند که حتی قرار گرفتن در معرض کمترین مقدار آن هم می‌تواند موجب مشکلات شدید تنفسی و بینایی شود.

 

جهت گرفتن مشاوره تخصصی به منظور ساخت و فرمولاسیون انواع شوینده می‌توانید از طریق شماره‌های زیر با ما در تماس باشید و یا از طریق واتساپ با فرمولچی در ارتباط باشید.

تلفن همراه و واتساپ: ۰۹۳۵۸۳۸۸۲۷۴

تلفن دفتر شرکت: ۰۲۱۶۵۰۱۳۱۹۷ و  ۰۲۱۶۵۰۱۳۲۰۶

Formoulchi    instagram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره